Hvad Mindfulness og Meditation kan gøre for dig.

Mindfulness og Meditation

Meditation og mindfulness har eksisteret i tusinder af år og er primært blevet praktiseret i klostre i østen. Da Kina invaderede Tibet blev munke spredt til mange andre lande og de bragte dele af den Tibetanske kultur med sig til de vestlige lande. Langsomt begyndte vesten at acceptere meditation og mindfulness og siden og siden ca. 1990 er det begyndt at gå stærkt. I dag er mindfulness noget rigtig mange dyrker på linie med enhver anden hobby.

Hvad kan Mindfulness gøre for dig?

Det vigtigste mindfulness kan gøre for dig, er at vække dig! Det betyder, at blive mere og mere opmærksom. At blive klar over, hvad der forårsager stress, ubalancer og i sidste ende sygdomme. Stress er en af ​​de største livskvalitets ødelæggere, og stress er lusket. Du får mere og mere travlt, bliver mere og mere stresset, uden at indse, at noget er galt, og pludselig en dag siger Kroppen STOP! Og du bliver lammet. Du bliver fanget i en ubehagelig situation du ikke kan komme ud af og hvor meget du end kæmper, kan du ikke komme tilbage til det 'normale'. Måske der røg nogle venskaber eller endda et ægteskab på vejen, og du glemte sandsynligvis at være nærværende undervejs.

Stress er primært en mental og en følelsesmæssig tilstand, og mindfulness / meditation kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der foregår i dit indre liv, før tingene løber af sporet- inden kroppen siger Stop! Mindfulness er det værktøj, der gør dig klar over, hvad der foregår i dit sind og din krop, og en positiv bivirkning af at kende dit eget sind, er, at det bliver lettere at forstå og acceptere andre mennesker. Når du kender de tanker, der drøner gennem din hjerne og de ​​følelser, der farer gennem kroppen, har du mere kontrol over din situation.

Hvis du 'hopper' med på dine tanker mens de flyver gennem sindet, fra den ene tanke til den anden, som en abe fra lian til lian, er du ikke i kontrol. Det er tankerne der styrer dig! Tankerne er ligesom trafikken på en motorvej. Du kører 150 km i timen for at nå frem. Du er sent på den ligesom alle de andre 'normale'

Hvorfor ikke prøve at sidde i græsset ved siden af ​​motorvejen kigge på bilerne der haster forbi. Se dig selv på afstand. Bare se. Rød bil. Gul bil. Blå bil. Lastbil. Lille bil. osv. .. Vel vidende, at du ser bilerne (eller dine tanker). Oplev nærvær. Vær mere vågen. Vær tilstede.

 


Category: Opmærksomhed
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.