Lær Mindfulness og kom stress i forkøbet

Mindfulness og Stress

 

For 20 år siden, da jeg startede min Mindfulness træning var vi kun få mennesker der mødtes på afsides liggende steder, langt fra de store byer, som regel i nogle helt ukendte, spirende meditations grupper, som vi ikke fortalte nogen om af frygt for at blive latterliggjort! Meditation og mindfulness var en mere eller mindre hemmelig 'sub kultur' på det tidspunkt.

Vi var unge, og jeg vidste egentlig ikke hvorfor jeg var tiltrukket af meditation og mindfulness. Måske det var en søgen efter mere helhed …

Og et eller andet sted på vejen fandt jeg da også mere helhed – eller healing. Den kommer i doser, og der altid synes at være mere.

Den måde jeg praktiserede på var, at jeg prøvede at huske, at være Mindful hele dagen, hvilket selvfølgelig mislykkedes lige så mange gange som jeg prøvede! Jeg brugte også 50 minutter dagligt på at sidde stille og 'laboratorie' træne opmærksomheden under tavse og mere idéelle forhold. Efter et par år, 'opgraderede' til 2 x 50 minutter om dagen og i 2007 blev det til 3 x 50 minutter om dagen. Det er vildt og slet ikke nødvendigt for almindelige mennesker at bruge så megen tid på det, men jeg var grebet af det.

Der kan siges en masse om fordelene ved Mindfulness og jeg er mere end overbevist om, at det er et fantastisk værktøj i relation til at leve et nærværende og mere fyldigt liv.

En anden ting, som jeg er meget mere sikker på, er, at det er muligt at få en dyb indsigt i den menneskelige psyke, hvad er tankerne og hvad vil følelserne. Hvad er opmærksomhed, og hvad der er endnu vigtigere: Hvordan får jeg et sundt forhold til mine tanker og følelser. De plejede at styre mig fuldstændigt. Og jeg vidste det ikke. En ting er sikker… det at have et bevidst forhold til mit indre liv er en meget effektiv måde at håndtere stress på! Masser af ubevidste følelser og masser af lige så ubevidste tanker er lig med masser af stress.

Det er ikke dit arbejde eller din chef, der gør dig stresset. Det er den måde, du håndterer det på. Få et forhold til dit indre liv og opdag dybere niveauer af bevidsthed, få en dybere forståelse af, hvem eller hvad du er og du vil få en langt mere sundt forhold til andre mennesker og hvem ved …

Jeg har endda hørt, at venlighed er et resultat af Mindfulness træning … 🙂


Et par links :

1. Free guided Meditation – one of the absolute greatest resources!
2. How Mindfulness Can Improve Your Communication at Work.
3. 6 Mindfulness Medtation Tips.
4. A deeper understanding of the world – by "Cagsil".

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
2 Responses